A Sardenya la llibertat d’expressió i d’opinió cada cop es troba més amenaçada. Prou repressió contra A Manca! Llibertat Bruno!

Comunicat de solidaritat amb A Manca pro s’Indipendentzia

Bruno liberu!La nit entre el 12 i 13 d’octubre uns misteriosos lladres van entrar al despatx d’advocats de Luigi Sotgiu i Elisabeta Udassi. Es van endur tres portàtils vells. Curiosament no van robar objectes de valor o diners que estaven a l’estudi.

Els lladres misteriosos  només estaven interessats en el contingut dels PC, amb tots les dades del procés contra dels tres membres de A Manca pro s’Indipendentzia.

El fet és certament preocupant, però donat el context, no ha de sorprendre:

La primera investigació, anomenada Operació “Arcadia”, es remunta a juliol de 2006.

Bruno liberu!Durant la investigació, per càrrecs mai provats, van ser detinguts 10 membres de AMPI, que van ser posats en llibertat al cap d’un any. Entre ells hi havia Massimiliano Nappi, Emanuela Sanna i Bruno Bellomonte, defensats pels advocats Sotgiu i Udassi. Després d’estar fins a un any a la presó els  militants independentistes segueixen esperant amb impaciència un judici que posi fi al procés.

Bruno liberu!La segona investigació, encara més fantasiosa, es va fer fa quatre mesos, i en aquest cas  només va ser detingut Bellomonte Bruno, acusat d’estar involucrat en una reconstrucció imaginativa de les Brigades Roges. Els directors dirigent de A Manca després de la detenció va ser traslladat d’immediat, en oberta violació de les lleis,a  la presó de Catanzaro, el que dificulta els contactes amb la família i els seus advocats. Des del seu arrest, Bruno es troba en total aïllament, encara que no s’ha demostrat res d’unes acusacions poc versemblants contra ell. Esperem amb interès el procés.

Però el que ara ha passat amb els advocats no ens hauria de sorprendre vist com l’Estat italià democràtic, sempre ocupat en tot el món per exportar la democràcia, aparentment ha decidit que els sards ja no poden obrir la boca sobre el que passa a Sardenya.

El poble sard no pot fer comentaris sobre la construcció de centrals nuclears en el seu territori, ni tan sols en la construcció nociva dels parcs eòlics.

Als sards no els hi ha d’interessar el que passa als polígons militars de Quirra i Teulada.

Si algun director decideix fer una pel.lícula sobre els danys produïts per la SARAS del senyor Moratti, aleshores és denunciat,  i les seves pel lícules censurades.

Hem d’estar feliços quan arriben les deixalles del continent, però ho hem d’amagar als ulls dels turistes per què podria ser molest.

Aquesta és la idea de  democràcia de l’Estat italià.

Si algú insisteix a dir a la seva llavors comença la guerra bruta, es fan detencions, amenaces, intimidacions i provocació extralegals.

Amb aquest comunicat volem expressar la nostra ferma solidaritat amb tots els companys, i especialment al Bruno, injustament detinguts.

Tots el moviment anti-colonialista, sardista  i independentista no es deixarà intimidar per la provocació vergonyosa i seguirem lluitant per la sobirania i els drets negats al poble sard.

Arbeschida Sarda – Sotziu de Sos Disterrados 15/10/2009


About The Author

Comments

Leave a Reply