VIATGES TERRA SARDA, una aposta personal per descobrir l’autèntica Sardenya

Han passat ja cinc mesos des de la inauguració de VIATGES TERRA SARDA i encara no n’hem parlat a TERRASARDA.CAT.  Problemes tècnics amb el blog i un excés d’hores treballant amb l’ordinador han fet que aquest darrer any pràcticament us haguem tingut abandonats i abandonades, tot i que hem acumulat tanta informació i tant interessant sobre Sardenya que es fa difícil escollir per on començar. Crec que és de justícia iniciar aquesta nova etapa al blog parlant del grandíssim pas que hem fet aquest 2012: provar de viure de Sardenya i per Sardenya mitjançant la creació d’una agència de viatges especialitzada en el turisme cultural, de natura i actiu.  Bona lectura!

logo

Si algú m’hagués dit ara fa deu anys que sentiria tanta passió per una terra que no és Catalunya, no m’ho hagués cregut. Si algú m’hagués dit ara fa cinc anys que aquesta passió desinteressada i potser irracional es convertiria en una agència de viatges, possiblement l’hauria pres per boig. 

Poc avessat a les aficions duradores, ja des de ben petit he estat un pica-flor, una d’aquelles persones que s’interessa per molts temes però mai durant massa temps ni amb la suficient intensitat per dominar-los. La gent canvia, és cert, i m’ho confirma el fet que després de pràcticament vuit anys viatjant, llegint, parlant, estimant Sardenya i la seva gent, res no ha canviat: la passió, l’interès, el misteri d’aquesta illa màgica continua intacte dins (i fora!) meu i cada dia creix i creix.

Mai he estat un enamorat del turisme rural, de les rutes marcades i coses així. Quan hem anat a la muntanya, ja sigui amb la colla de Copons o amb la meva dona, sempre hem dormit al ras, o en refugis, perdent-nos per zones poc transitades i encara menys habilitades per al turista. És més, sempre hem defugit els llocs massa visitats o coneguts, buscant allunyar-nos de la presència humana.

Sardenya m’ha canviat també aquesta rutina. I no perquè gaudeixi més allotjant-me a un agroturisme que dormint a la muntanya. Durant aquests anys, algunes vegades per recomanació d’amics o coneguts, d’altres vegades per simple casualitat-causalitat, m’he allotjat a agroturismes, bed&breakfast i petits hotels rurals. No m’hi he allotjat massa cops, però sí els suficients per descobrir un món interessant per les possibilitats que t’ofereix d’assaborir l’autèntica Sardenya, la dels petits pobles de l’interior.

Gigi cavallL’hospitalitat dels pobles i dels propietaris i propietàries d’aquests allotjaments, els productes de primeríssima qualitat que s’hi ofereixen, l’interès per fer-te descobrir el seu país i les seves tradicions, el bon estil a l’hora d’adequar les instal.lacions i l’entorn que ha d’allotjar al viatger, converteixen el turisme rural en l’opció més adequada i menys agressiva per decobrir no una regió, sinó un país d’unes dimensions considerables, una història mil.lenària i un patrimoni abundant i particular.

Tots aquests condicionants, sumats a la meva voluntat de canviar un estil de vida lligat als horaris i l’estrés de les empreses i la cerca constant d’un lloc de treball poc gratificant, m’han conduït aquests darrers dos anys en el camí de creació d’una agència de viatges especialitzada en l’illa de Sardenya. Un procés poc planificat i molt improvitzat que m’ha proporcionat el plaer de descobrir territoris sards desconeguts per mi fins ara com l’Ozzastra, la Gaddura, el Sarrabus o la Baronia i de conèixer gent i paisatges de tot tipus.

Durant aquests dos anys que us comentava, quan el pressupost i el calendari laboral m’ho han permès, m’he escapat a Sardenya per visitar allotjaments rurals arreu del territori cercant les premises que us deia: hospitalitat, gastronomia genuina, indrets d’interès pel viatger i qualitat de les instal.lacions. Amb aquesta base sòlida, les propostes i recomanacions de molts amics i coneguts i una gran dosi de paciència davant de l’ordinador, aquest passat més de juny va nèixer la criatura: VIATGES TERRA SARDA.

Una criatura que és un pas més en aquest procés d’aprenentatge i difussió de la cultura sarda que va començar ara fa gairebé vuit anys amb el primer viatge a Sardenya i en què ha tingut gran importància l’aparició l’any 2009 del meu blog personal Terrasarda.cat.

Tot i ser aquest 2012 un any poc prolífic per Terrasarda.cat,, són ja  gairebé 350 els post sobre història, cultura, tradicions, literatura, música, natura, política i tantíssims altres temes d’interès d’aquesta terra que mai deixa de sorprendre’m. I espero que en siguin molts més els propers anys!!

anunci Viatges terra sardasangssence creus

Ens trobaràs a:  WWW.VIATGES.TERRASARDA.CAT


About The Author

Comments

Leave a Reply