Tres anys de TERRASARDA.CAT – Tres annos de TERRASARDA.CAT

Custu ghennàrgiu-freàrgiu de 2012 TERRASARDA.CAT at arribadu a sos tres annos. E totu e chi sunt giai sete sos annos furriende pro custa terra de sonnu chi est Sardigna, Sembra chi siat eris cando nche so postu sos pedes pro prima borta.

S’àtera die faghiat números e guasi mi isprammu: cad’e una bintina de biàgios a terra sarda, prus de 10.000 km. cunduende pro sas istradas suas, prus de chentu biddas traessadas, deghinas de nuraghes, domus de janas, crèsias e museos bisitados e, mescamente, su mannu pragheri de àere connòschidu e faeddadu cun chentinas de sardos e sardas de totas sas edades e conditziones, berus maistros pro mie de sa cultura, s’istòria e sas traditziones de su populu sardu. Custu est su bagallu chi dat vida a TERRASARDA.CAT e unu de sos pilastros de mea felicidade personale. 

Custu annu 2011 su blog at istadu una pagu prus abbandonadu de su chi est normale; non pro mancàntzia de ideas ne de boluntade pro parte mea. Su ammaniare de unu nou progetu personale chi at a bidire sa lughe custu beranu at bisonzadu totos meos isfortzos. Si totu andat bene, sos  meses benideros apo a abèrrere un’agèntzia de biàgios ispetzializada in turismu culturale in Sardigna e a sos Països Catalans, cun sa boluntade de dare a connòschere su patrimoniu culturale, naturale e umanu de sos paìsos nostros cun su màssimu rispetu e connoschèntzia intre nois.

Non dèpet bòlere acabare sena ringratziare a totos e totas su suportu e azudu retzidu, giai siat dassende·mi publicare materiale bostru e/o sighende sa die a die de TERRASARDA.CAT. Sunt guasi una chentina las bisitas onzi die, e custo mi sembrat meda!. Medas gràtzias a totos, nos bidimus in Sardigna!

 

Aquest gener-febrer de 2012 TERRASARDA.CAT ha arribat als tres anys. I tot i que són ja set els anys voltant per aquesta terra increïble que és Sardenya, sembla que sigui ahir quan hi vaig posar els peus per primer cop.

L’altre dia feia números i gairebé m’esgarrifo: prop d’una vintena de viatges per terra sarda, més de 10.000 km. conduint per les seves entretingudes carreteres, més de cent pobles recorreguts, desenes de nurags, domus de janas, esglèsies i museus visitats i sobretot, el grandíssim plaer d’haver conegut i parlat amb centenars de sards i sardes de totes les edats i condicions, veritables mestres per a mi de la cultura, la història i les tradicions del poble sard. Aquest és l’equipatge que dóna vida a TERRASARDA.CAT i un dels pilars de la meva felicitat personal.

Aquest darrer any 2011 el blog ha estat una mica més abandonat del que és habitual; no per falta d’idees ni per manca de voluntat per part meva. La preparació d’un nou projecte personal que veurà la llum aquesta propera primavera-estiu ha demanat tots els meus esforços. Si tot va bé, els propers mesos obriré una agència de viatges especialitzada en turisme cultural a Sardenya i als Països Catalans, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni cultural, natural i humà dels nostres països des d’una òptica de màxim respecte i coneixement mutu.

No voldria acabar sense agrair-vos a tots i totes el suport i ajut rebut, ja sigui deixant-me publicar material vostre i/o seguint el dia a dia de TERRASARDA.CAT. Són gairebé un centenar les visites diàries, i això em sembla molt!. Moltes gràcies a tothom, ens veiem a Sardenya!


About The Author

Comments

5 Responses to “Tres anys de TERRASARDA.CAT – Tres annos de TERRASARDA.CAT”

 1. Ingrid escrigué:

  Per molts anys TERRASARDA!

 2. Oriol escrigué:

  Moltes felicitats!

 3. terrasarda escrigué:

  Gràcies company!

 4. Paola Lai escrigué:

  BENI BENIU IN SA TERRA NOSTRA. BONA OSTARA A TOTTUSU

 5. terrasarda escrigué:

  Gràtzias Paola, est unu pragheri!

Leave a Reply