Racons de Sardenya / Locos de Sardìnnia

Estelada i Països CatalansEn aquest espai m’agradaria fer un petit llistat dels paratges més espectaculars de Sardenya, sempre amb el benentés que serà totalment personal i condicionat per les meves preferències.

Realment és difícil en les primers viatges conéixer els racons més amagats i suggestius de l’illa; és inevitable visitar  els indrets més turísitcs o coneguts, fet que ens servirà per situar-nos geogràficament a l’illa i poder endinsar-nos en el futur a la Sardenya més autèntica i salvatge.

Monte  Corrassi (Sardenya)

bandera_sardaIn custu ispatziu, mi piat a praghere a faere una ” classifica” de is logos prus bellos de sa Sardigna, sempre naendo ca custa “lista” hat a essere personale, hant a contare meda is preferentzias mias.

Est meda dificile a connosker in is primos viagios in Sardigna, totus is cugigones prus cuados e prus bellos, ki solo unu de su logu podet iskire; gasi sempre s’andat a su logu giai connottu o ki atteros hant giai bisitadu.Custa lista hat a serbire pro giaer unu aggiudu a s’istrangiu ki ‘enit e chi es interesadu a bier cosas diferentes…sa Sardigna prus antiga.

 

 

1-LA CASCADA S’ISTRAMPU DE SOS MOLINOS DE BONACATTU

Alzina surera tot remuntant el riu Molinos (Bonacattu, Sardenya)Bonacattu és un poble del Montiferru a mig camí entre Paulilatino i Santulussurgiu. Un petit poble amb una arquitectura acollidora, amb carrers i carrerons estrets i una via principal que és la carretera i on amb prou feines hi passa l’autocar de línia. Al voltant d’aquest carrer principal és on hi ha les botigues, els bars, i també les dues esglésies, una a tocar de l’altra: la de Santa Maria, d’unes dimensions considerables, i el santuari de la Madonna de Bonacattu , una joia d’època bizantina.

Una altre joia però natural és la cascada s’Istrumpu de sos Molinos, situada en una zona de barrancs que neixen al peu dels diversos cims de la zona. Actualment hi ha encara un debat obert sobre la pertinença de la cascada al municipi de Santulussurgiu o al municipi veí de Bonacattu. Bonacattu ha habilitat a la seva banda una mena d’àrea turística amb bar, quatre taules i molt bones vistes. Santulussurgiu en canvi ha rehabilitat un molí que es troba al costat del camí d’accés a la cascada. Sigui del poble que sigui, aquesta zona del Montiferru és preciosa i molt boscosa i feréstega, un lloc on val la pena perdre-s’hi uns quants dies.

 LLEGIR TOT L’ARTICLE

 Situació de Bonacattu (Sardenya)

Leave a Reply