Cossoine: un 1 de maig ple d’esperança en la lluita contra l’explotació de la terra i de la classe treballadora

Una casa vella de Cossoine (Sardenya)Cossoine és un petit poblet del Meilogu de poc més de 900 habitants que s’alça dominant al cor d’un territori caracteritzat per la diversitat del pasaitge. Una zona pràcticament desconeguda per mi, tot i que tinc un bon amic a un els pobles veïns, Padria. Sí que sabia que des de fa anys a la zona es fa un concert la vigília de la festa dels treballadors i treballadores, i resulta que aquest any aquesta tasca va recaure a l’esmentat Cossoine.

Pràcticament no vaig poder conèixer el poble i el territori perquè m’hi vaig estar poques hores, però el poc que vaig veure em va agradar molt. Un carrer central allargassat, on es troben la majoria de bars i establiments, i tota una xarxa de carrerons costeruts amunt i avall. Cases modestes de dues plantes, moltes d’elles abandonades, donant aquell regust d’antic que tan ens agrada als que voltem lluny de casa buscant la tranquilitat. I murals, força murals representant la vida rural d’un temps no massa llunyà. Sembla ser, segons he llegit, que la zona és extraordinària per l’espeleologia, amb la cova més llarga de la província de Tàttari. I no cal ni dir, som al Logudoro i concretament a la zona anomenada la vall dels nurags, que les restes de cultures passades són abundants i de visitar.

DSCN1121La festa-concert sí que la vaig viure més directament, i puc dir que no l’oblidaré mai. Poder conèixer i parlar en poques hores amb tanta gent diversa que es preocupa per la seva terra i pels que l’envolten és un plaer.  I veure els grups del cartell no té preu: Dr. Drer & Crc Posse, Stranos Elementos, Tzoku… Afortunadament, la festa es va poder salvar tot i el dia tormentós: s’havia de fer a un parc exterior però es va poder traslladar al local social del poble, una sala suficientment gran per acollir els grups, els espectadors i les paradetes que hi havia.

Una bona gresca al costat dels Stranos, que em van colar al “backstage” abans del concert per fer un mos i amb qui vam compartir molts bons moments; i amb la gent d’Onieri, un grup increïble amb qui de segur aviat ens retrobarem; i la gent de Padria, i de Cossoine…

 La boira en un carrer de Cossoine (Sardenya)DSCN1132Stranos Elementos a Cossoine (Sardenya)


About The Author

Comments

Leave a Reply