Murales, art als pobles en estat pur

Els murales són pintures fetes sobre parets d’edificis públics o privats, en què sovint hi participa més d’una persona en l’elaboració. La seva temàtica és molt variada i va des d’escenes de la vida quotidiana passada fins a les reivindicacions més actuals, tan a nivell local, com nacional o internacional. Les tècniques pictòriques són també molt variades, fins al punt d’esdevenir veritables escoles pictòriques a l’aire lliure.

Mural al poble d'alta muntanya de Fonni

La veritat és que veure els murales és al.lucinant; a vegades fins i tot et poden enganyar durant un instant, fer-te creure que aquella dona escombrant una entrada és real, quan en veritat és una pintura hiperrealista. Les escenes quotidianes de temps passats són la temàtica que més m’agrada pel seu realisme, però de murales n’hi ha de tot tipus i la majoria d’una gran qualitat i amb temàtiques polítiques actuals.

Orgosolo és sens dubte el poble més conegut pels murales, i és que realment la situació geogràfica del poble i les desenes de murales per tot arreu li donen merescuda fama. Però són molts més els pobles de Sardenya que han anat omplint els seus carrers de murales: Montresta, Urzulei, Salure, Tinnura, Sennariolo, Fonni, Irgoli, San Sperate, Cossoine, Flussio, Ilbono, Palau, Sagama, Lanusei, Oliena…. són només alguns dels pobles on se’n poden trobar.

Si voleu conéixer molt més a fons els murales de Sardenya, podeu entrar en aquesta pàgina:

MURALES DI SARDEGNA

Agraïm a Francesco Bachi la següent galeria d’imatges:


About The Author

Comments

Leave a Reply