Tot a punt per assistir al Festival Terras Sorris/Terres Germanes – l’Acollida esdevé Musica i poesia, a Genoni (Sardenya)

Genoni, al Sarcidano (Sardenya)Aquest proper 18 a 20 d’agost tindré l’ocasió de  participar en un experiment d’intercanvi cultural a un poblet de l’interior de Sardenya, Genoni, gràcies a la invitació de la meva amiga i artista sarda Gisella Vacca.

Un Festival, el TERRAS SORRIS – TERRES GERMANES l’Acollida esdevé Musica i poesia, on es podrà gaudir de cants populars sards, corsos i catalans, recitals de poesia, de guitarra i de cant, flamenc i altres dances,  i xerrades sobre etnomusicologia i d’història i pagesia, amb vistes a la preciosa Jara de Gesturi des de l’Antic Convent de Genoni.

Personalment, participaré en el Festival com a conferenciant amb una xerrada d’història sobre l’ocupació catalana de Sardenya i les relacions antigues entre el poble sard i català, i una altra sobre el treball de la terra a Sardenya i Catalunya, en aquells temps en què tot requeria un gran esforç humà. Per a tots aquells que no hi podeu assistir personalment, podreu anar disfrutant del contingut del FESTIVAL a TERRASARDA.CAT. I per a tots els que tingueu la sort de poder passar uns dies de relax a Sardenya, espero veure-us a Genoni! De moment, una representació de quatre coponencs, amb l’Alcalde al capdavant, ja ho té tot a punt per anar cap a Genoni!

Festival Terras Sorris – Terres Germanes – l’Acollida esdevé Musica i poesia

Festival que se celebrarà al poble de Genoni, del 18 al 20 d’agost de 2010, on s’hi podran veure exhibicions vàries d’artistes e altres exponents de la cultura i l’art, provinents de Catalunya, Còrsega, l’Estat Espanyol i Sardenya.

La direcció artística és a càrrec de Gisella Vacca, l’organització corre a càrrec del Cor Santa Barbara de Genoni i amb el patrocini de l’Ajuntament de Genoni.Hi participaran:

CATALUNYA

Isabel Iborra (cantant)

Roser Iborra (poetessa)

Josep Riera (poeta)

Jordi Saumell (historiador)

VICUS (grup vocal-musical-poètic).

CÒRSEGA

U Ponticellu (Grup femení de polifonia corsa)

SARDENYA

Ignazio Cadeddu (músic)

Cor Santa Bàrbara de Genoni

Marco Lutzu (Etnomusicòleg, músic)

Enrico Piredda (músic)

Anna Cristina Serra (poetessa)

Gisella Vacca (cantant, actriu, directora)

ESTAT ESPANYOL

Aina Núñez (ballarina)

PROGRAMA

Dimecres 18 d’agost

18:00 Inaguració a l’Antic Convent. Tot seguit: concert de música sarda amb guitarra d’Ignazio Caddedu

19:00 Església de la mare de Déu del Sagrat Cor – Concert de cants religiosos corsos a càrrec del grup U Ponticellu

20:00 Antic Convent – La història que ens uneix: xerrada amb Jordi Saumell. Tot seguit: Antics cants catalans amb Isabel Iborra.

22:00 Anfiteatre Antic Convent – Recital TERRAS SORRIS- TERRES GERMANES, amb veu de Gisella Vacca i guitarra de Marco Lutzu.

Dijous 19 d’agost

18:00 Antic Convent – Flors: trobada amb Roser Iborra

19:00 Església de la Mare de Déu del Sagrat Cor – Concert del cor Santa Bàrbara de Genoni.

20:00 Antic Convent – Músiques Germanes: xerrada amb Marco Lutzu. A continuació: flamenc amb Aina Núñez.

22:00 Anfiteatre Antic Convent – Recital Pell i Paraula, pel grup català VICUS.

Divendres 20 d’agost

18:00 Antic Convent – La llengua dels poetes: trobada amb Roser Iborra, Josep Riera e Anna Cristina Serra, amb la participació del grup VICUS.

19:00 Església de la Mare de Déu del Sagrat Cor – Concerts de cants populars corsos amb el grup U Ponticellu

20:00 Antic Convent – El treball que ens uneix: xerrada a càrrec de Jordi Saumell. A continuació: antics cants catalans a càrrec de Isabel Iborra.22:00 Anfiteatre Antic Convent – Soñando España – Aina Núñez (dança), Enrico Piredda (guitarra) i Gisella Vacca (veu).

 

Genoni_2


About The Author

Comments

3 Responses to “Tot a punt per assistir al Festival Terras Sorris/Terres Germanes – l’Acollida esdevé Musica i poesia, a Genoni (Sardenya)”

  1. Ingrid escrigué:

    Jo ja tinc ganes de ser-hi !!

  2. terrasarda escrigué:

    I jooo!!!

  3. [...] Tot a punt per assistir al Festival Terras Sorris/Terres Germanes – l’Acollida esdevé Musica i … [...]

Leave a Reply