Bessit su discu nou de Dr. Drer & Crc Posse, “In sa terra mia” – Surt el nou disc dels Dr. Drer & Crc Posse, “In sa terra mia”

Bessit su discu nou de Dr. Drer & Crc Posse, “In sa terra mia”

Custu discu est su de cuatru ki feus, y est su primu cun sa banda noa: dr.drer, Mauro Mou e Giuanni Siccardi arrepadoris, Giorgia Loi cantadora solista, Alessandro Pintus “Alex P” scioberadori de sonus e scarràfius, Riccardo “Frichi” Dessì bàsciu a illètricu e cuntrabàsciu. Est unu discu bilìngui y est un’amesturu de rap, reggae, dub, reggaeton, latina e sonus de sa mùsica sarda. C’hat traballau cumenti fònicu Enrico Rocca, piciocu casteddayu jòvunu ma jai cun esperièntzia internatzionali, y est stètiu masterizau in Caracas (Venezuela) de Erik Aldrey.

Cust’orta ci funt medas òspitis aintru: Enzo Saporito (Kenze Neke, KNA e Tzoku), Militant A e Pol G de is Assalti Frontali, Vito Biolchini e Elio Arthemalle de Radio Press, e medas musikeris sardus ca anti bòfiu donai unu ajudu, donnyunu e donnyuna a sa manera sua: su sonadori e composidori de pianu Stefano Rachel, Franciscu Bachis (Ratapignata) cun sa trumbita, su ghitarreri Stefano Ferrari, Dianella Rubiu cun sa fisarmònica, Jessica Serra cun sa boxi, e puru su maistu et espertu de sa cantzoni popolari Sergio Durzu (Ildeposito.org) cun sa ghitarra.

Sa banda nosta, ca benit de su primu prèmiu de su Festival Europeu de is Lìnguas de Minoria e de atrus girus in continenti e in Europa, presentat su discu nou crasi sàbudu su 5 de su mes’ ‘e lampadas a is 9 oras de a merì in Casteddu cun d’unu cuncertu in pratza, in su Terraprenu de Bia Regina Elena. Sonaus imparis a is Tzoku, sa banda ki benit de is Kenze Neke, ca de s’annu passau seus sonendi imparis: issus puru ant’ a presentai su discu nou insoru “S’ARDORE POPULARE”. http://www.myspace.com/tzoku Eus scioberau de fai custa presentada sonendi po su pòpulu de sa Palestina: totu su ki si godanjat de is barracas in pratza, andat a ajudai is progetus ca s’Assòtziu Sardigna Palestina sighit de medas annus. http://www.sardegnapalestina.org/

 http://www.crcposse.org/
http://www.myspace.com/crcposse

 

 

 

Surt “In sa terra mia”, el nou disc de Dr. Dred & Crc Posse

El quart CD és el primer amb la formació renovada el 2008: Dr. Drer, Mauro Mou i Giuanni Siccardi a les veus, Giorgia Loi cantant i corista, Alessandro Pintus “Alex P” a la consola i als scratchs, Ricardo “Frichi” Dessi al baix elèctric i contrabaix. És un disc bilingüe, com sempre, i les músiques són un mix de rap, rggae, dub, reggaeton, llatina i sonoritat tradicional sarda.

Són onze cançons enregistrades a Casteddu  pel jove Enrico Rocca, i masteritzades a Caraques per Erik Aldrey.

Aquest disc té molts convidats al seu interior: Enzo Saporito (Kenze Neke, KNA, Tzoku), Militant A i Pol G dels Assalti Frontali, els populars presentadors rediofònics de Radio Press Vito Biolchini i Elio Arthemalle, i diversos músics sards provinents de diverses experiències, ajuntats expressament per aquest projecte: el pianista i compositar Stefano Rachel, Francesco Bachis (Ratapignata) a la trompeta, el guitarrista clàssic Stefano Ferrari, Dianella Rubiu a l’acordió, Jessica Serra a la veu, i l’estudiós de la canço popular Sergio Durzu (Ildeposito.org) a la guitarra acústica.

La nostra banda, que torna de guanyar el Festival Europeu de la cançó de les Llengües Minoritàries i de diverses gires italianes i europees, presentarà el disc el 5 de juny a Casteddu junt als Tzoku,  la banda nascuda de les cendres dels Kenze Neke, els quals presentaran  el seu últim disc, “S’Ardore populare”, i amb els quals des de l’any passat s’ha activat una col.laboració artística. http://www.myspace.com/tzoku

Hem volgut presentar els nostres discs nous escollint un concert en favor de Palestina, la recaudació del qual anirà a parar integrament als projectes que l’Associació Sardenya Palestina fa anys que du a terme. http://www.sardegnapalestina.org/

http://www.crcposse.org/
http://www.myspace.com/crcposse

Extret de Disterraus Sardus Traducció al català de Jordi Saumell


About The Author

Comments

Leave a Reply