Impresions sardes_4 – Tot creuant el Medio Campidano, a la Sardenya sud-oriental (I)

El castell de Las Plassas des del Su Nuraxi de Barumini (Marmilla, Sardenya)

La Sardenya del sud, aquella gran desconeguda per mi, fins i tot després d’haver viatjat diversos cops a l’illa. Una vergonya, vaja, no conèixer res d’una zona tan variada i increïble a tots els nivells. És per això que per aquest últim viatge , aprofitant (i allargant!) el pont de la Diada, tenia molt clar que aquesta era la destinació triada. Dir això i no dir res és gairebé el mateix, ja que el sud de Sardenya és tan ampli com totes les comarques tarragonines, o més!. Si en un primer moment ens vam fixar en la zona de Pula i les seves muntanyes, un canvi de plans a última hora (que em va “obligar” a marxar sol) em va portar cap a un petit poble de la Marmilla, Lunamatrona, al centre de la província del Medio Campidano.

Un viatge breu però intens que m’ha reportar conèixer gent extraordinària i autèntica, pobles tranquils i acollidors, maneres de fer i veure la vida que no coneixia i, en fi, una mica més de la història, les muntanyes i el tarannà sard. Un viatge en avió, autobús, cotxe i a peu pels relleus variants del Medio Campidano, una plana (i no només això) de la Sardenya sud-oriental carregada d’història. Des de TERRASARDA.CAT us anirem oferint el relat del viatge i tota la informació que poguem d’aquesta zona que tan m’ha captivat de la Sardenya.

Jordi Saumell


About The Author

Comments

2 Responses to “Impresions sardes_4 – Tot creuant el Medio Campidano, a la Sardenya sud-oriental (I)”

  1. Ivano escrigué:

    Jordi ti mandiamo un forte abbraccio dalla villa in lunamatrona,e’ un vero piacere averti conosciuto speriamo di rivederci al piu presto …asta la vista !! quello che vedi sulla collina in lontananza della foto e’ il castello di las plassas….

  2. terrasarda escrigué:

    El mateix us dic a tota la família, unu praghere mannu!!!! Ens veiem aviat, segur!!!

Leave a Reply