Pedra seca al Morinyol – 2 – (Copons)

Part d'un marge (Copons, Països Catalans)Aquesta segona part de la passejada per veure pedra seca al Morinyol que vam fer ara fa uns mesos amb l’Albert se centra en el vessant que va a parar a sobre la Font de la Canal, el que als plànols consta com a “Vinya del Sabater”.

Tots els coponencs ens hem fixat amb els marges estrets i dreturers, i la barraca del Gudayol, que hi ha davant de la font, ara força perduts.  Va ser un gran esforç humà aixecar els centenars i centenars de metres de marges de pedra seca en un terreny tan feréstec i poc agraït, encarat cap al sudoest, com és aquesta zona del Morinyol.

En aquesta ocasió vam anar a localitzar el màxim nombre de barraques i, especialment, escales de pedra integrades als marges, tot buscant una lògica a l’ordenació de les feixes. I la vam trobar,  ja que un bon nombre de les escales seguien uns traçats predeterminats que permetien moure’s per tota la muntanya amb eficàcia i estalvi de temps.

En tot cas, gran part dels marges eren d’una amplada força reduïda, però amb una alçada considerable. La factura dels marges no era molt elaborada, més aviat tosca. Tot i això, les barraques i les escales que vam localitzar denoten  una tècnica constructiva sòlida dels seus autors.

 LOCALITZACIÓ:


About The Author

Comments

Leave a Reply